reede, 21. november 2014

Hamster

Üldine hooldus
Et hamster oleks terve ja õnnelik, tuleb talle võimaldada korralik toit ja peavari.
Puuri juures vaata kindlasti, et põhi oleks korralikult kinnitatud võre külge, sest muidu leiab hamster võimaluse puurist välja pugeda. Puuris peab kindlasti olemas olema magamiskoht. Pesa tegemiseks sobivad pehme paber, vatt või puuvillane lõng. Puuri tuleb puhastata kord nädalas ning vahetada tuleb nii pesamaterjali kui ka allapanu. Õiget tüüpi allapanu saab osta lemmikloomapoest. Hamstrite keskmine eluiga on 18-24 kuud.
Hamstrit tuleb hoida heas kehalises vormis. Jooksuratas aitab hamstritel öist aktriivsust sisustada.

Toitumine
Hamstritele mõeldud toidusegud koosnevad tavaliselt teraviljaseemnetest millele on lisatud päevalilleseemneid ja maapähkleid. Sellist toitu tuleb anda loomale väheses koguses, sest selline segu on suure rasvasisaldusega. Toidunõu võiks olla väikes raske savist nõu ning joogivesi tuleks paigutada pudeliga puuri seinale. Lisaks kuivtoidule tuleb anda hamstrile ka värsket toitu, milleks sobib tükike õuna või köögivilja. Kindlasti tuleb hamstritele anda ainult nii palju sööki, kui palju ta suudab korraga ära süüa, sest alles jäänud toitu peidab ta põsetaskutesse või pesa alla allapanu sisse.


1 kommentaar:

  1. El Yucateco - Hotels - Mapyro
    El Yucateco, often simply referred 충청북도 출장마사지 to as "El Yucateco", is a 충청북도 출장안마 mexican sauce made with fresh 계룡 출장안마 green habanero peppers, 동해 출장마사지 garlic, select spices and seasonings. Rating: 4.9 · ‎28 청주 출장마사지 reviews

    VastaKustuta